Terug

16 mei

Verstandige koks en volmaakte keukenmeiden

Verzorgd door Christianne Muusers

Hoe aten Nederlanders in de zeventiende en achttiende eeuw? De kookboeken uit die periode herbergen een schat aan informatie. De kookkunst maakte toen een ontwikkeling door van de middeleeuwse keuken naar de klassieke Franse keuken. De koks en de keukenmeiden lieten zich inspireren door de Franse keuken, die onder Lodewijk de Veertiende een hoge vlucht nam.

Christianne Muusers, gespecialiseerd in culinaire geschiedenis, legt tijdens de lezing over ‘verstandige koks’ en ‘volmaakte keukenmeiden’ de nadruk vooral op de Nederlandse keuken. Sommige eeuwenoude gerechten zijn verrassend modern, andere doen vreemd aan. De lezing wordt afgesloten met een proeverij van drie gerechten uit de zeventiende- en achttiende-eeuwse kookboeken, met een bijzondere gekruide wijn erbij.
Logo Alkmaar Historisch Café

Datum donderdag 16 mei 2019
Tijd 20:00 tot 22:00
Locatie Bibliotheek Alkmaar Centrum
Categorie Historisch Café Alkmaar
Prijzen
  • Ledenprijs € 5,00
  • Toegang € 7,50
Download iCal
Ledenprijs

€ 5,00
Toegang

€ 7,50