Eten bij arm en rijk in de Middeleeuwen en de achttiende eeuw

donderdag 26 september 2019
20:00

Locatie Bibliotheek Heerhugowaard Centrum
Categorie Volwassenen
Tags Lezing Proeverij
Prijzen
  • Toegang € 5,00
Download Toevoegen aan agenda
Terug

Eten bij arm en rijk in de Middeleeuwen en de achttiende eeuw

Door Christianne Muusers

Verzorgd door Platform Erfgoed Heerhugowaard

Lezing met proeverij: het eten uit de middeleeuwen en de achttiende eeuw. De arme keuken van Schraalhans en de rijke weelderige keuken van Lucullus.

Arm en rijk in de keuken, een groot verschil. Kort door de bocht: arm betekent eentonig en vaak niet genoeg, rijk betekent gevarieerd en vaak te veel. Aan de hand van twee menu’s uit de Middeleeuwen en twee uit de achttiende eeuw geeft Christianne Muusers een indruk van de verschillen tussen arm en rijk in die perioden, en de verschillen tussen die perioden zelf.
De lezing wordt afgesloten met een proeverij van twee ‘arme’ en twee ‘rijke’ gerechten.


Toegang

€ 5,00